Wat is het veganisme?

Wat is het veganisme?

CC0-afbeelding van Pexels.

Veganisme: heb jij er al van gehoord? Het is een woord dat je steeds meer hoort in het dagelijks leven. Je komt het tegen op het internet, in tijdschriften, en zelfs op de TV. Elke dag neemt het belang van het veganisme toe, maar wat is het veganisme nu?

Veganisme is een levensstijl waarbij een persoon geen dierlijke producten meer gebruikt. Geen vlees, geen vis, geen zuivel en soms zelfs geen suiker. Maar het gaat ook veel verder dan alleen eten. Denk bijvoorbeeld aan Make-up.

Vegan zijn betekent dat je ook hier aandacht aan besteed. Tegen het testen zijn op dieren ligt maar aan de basis van deze levensstijl.  Klinkt te gek voor woorden, toch? Waarom zou je hiervoor kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand voor het veganisme kiest. Soms kiezen ze voor deze levensstijl uit ethische reden. Minder dierenleed, minder milieuvervuiling en het geeft je ook een gezondere levensstijl. Anderen kiezen hiervoor uit persoonlijke voorkeur: vlees is niets voor hun, ze zijn lactose intolerant of wie weet, is het zelfs een combinatie van beiden.

Het veganisme heeft veel positieve gevolgen: het heeft een invloed op het milieu, op je gezondheid, en nog zo veel meer. Maar hoe verander je naar deze levensstijl? En hoe doe je het op een manier die haalbaar blijft?

Tips & tricks nodig voor het toepassen van een vegan lifestyle? Dit lees je op onze tips & tricks blog!