Quick and easy vegan-friendly recepten

Recept 2: stir fry noedels met tempeh

Een receptje nodig voor het avondeten? Dit recept heeft meer stappen, maar is toch snel en makkelijk te maken! Het duurt je maar 15 minuten, voor er een overheerlijk gerecht voor je neus staat.

Wat heb je nodig?


Voor de pan:

  • 300 gram glasnoedels
  • 1 eetlepel olie
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 400 gram Wokgroenten of groenten naar keuze
  • 1 ajuin
  • ½ theelepel paprika poeder
  • Groene uitjes
  • Tempeh

voor de saus:

  • 200 ml water of groenten bouillon
  • 3-4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel maïzena

Ter voorbereiding!

Meng alle ingrediënten voor de saus in een aparte kom en zet deze aan de kant

Saus in een potje met een lepel
© Maya Van Dyck

Hoe ga je te werk?

  1. Neem een schaal met warm water, niet kokend, en voeg je glasnoedels hieraan toe. Zet aan de kant voor 6-7 minuten, niet langer! Zijn ze klaar? Giet af en spoel met koud water
  2. Terwijl je je noedels maakt, voeg je in een wok 1 eetlepel olie toe, voeg je gesneden ajuin en knoflook toe. Sauteer dit voor 2-3 minuten of tot goudbruin
  3. Voeg je wok groenten toe en meng tot de groentjes zacht zijn. Wil je ervoor zorgen dat het niet aankookt? Voeg dan 300 ml water toe!
© Maya Van Dyck
© Maya Van Dyck
  1. Doe de tofu erbij
  2. Voeg de noedels (zonder water) toe aan het mengsel en roer het eronder! Laat vervolgens koken voor 2 minuten
  1. Voeg de saus toe aan het mengsel en laat sudderen voor 1 à 2 minuten
  2. Serveer op een bordje en top metde groene ajuintjes en eventueel sesamzaadjes
© Maya Van Dyck