Quick and easy vegan-friendly recepten

Recept 1: beetroot wrap met teriyaki tofu!

Ben je in een rush of wil je een makkelijke lunch? Dit recept duurt maar 8 minuten! Superhandig en superlekker dus.

Wat heb je nodig?

  • Avocado
  • Sriracha
  • Bietroot wrap
  • Komkommer
  • Gesneden tofu
  • Sojasaus
  • Ahornsiroop of Agave
  • IJsberg sla (of een sla naar keuze)
  • Tomaat (optioneel)

Hoe ga je te werk?

Stap 1: Giet één eetlepel olie naar keuze in een medium-grote pan. Warm genoeg? Gooi je gesneden tofu erbij en kook voor 2-3 minuutjes!

Stap 2: Vervolgens voeg je 1,5 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel ahornsiroop toe in de pan! Dit geeft de tofu die echt sticky teriyaki smaak en geeft je wrap de perfecte touch!

Stap 3: Meng regelmatig zodat de ahornsiroop niet plakt aan de pan, maar aan je tofu

Stap 4: Haal je tofu af het vuur en laat even afkoelen terwijl je de rest klaarlegt

© Maya Van Dyck
© Maya Van Dyck

Stap 5: Kies de perfecte bietroot wrap uit en leg op je bordje!

Stap 6: Vervolgens voeg je de ijsbergsla toe als bodem, getopt met je gesneden komkommer, avocado en eventueel je tomaat

Stap 7: Als voorlaatste stap voeg je je tofu toe!

Stap 8: Srirarcha erop, en boem! Je hebt een quick & easy vegan wrap

De perfecte wrap voor de tijden dat je snel iets wilt binnen hebben.

© Maya Van Dyck