Impact van het veganisme op het lichaam

Het veganisme heeft een positieve impact op het milieu, maar wist je ook dat het een positieve invloed kan hebben op je lichaam?

Overmatige vleesconsumptie kan lijden tot diabetes, hartaandoeningen en in sommige slechte gevallen ook kanker. Een voordeel dat het veganisme biedt aan jou lichaam is dat het de kans op kanker vermindert, je kans op diabetes reguleert en je hebt dus minder kans op bepaalde hartaandoeningen.  Een veganistisch dieet is vaak hoog in vezels, omdat je juist zoveel groenten eet, het bevat veel proteïne en zelfs calcium.

Maar, een veganistisch dieet betekent niet altijd een gezond dieet. Zo heb je ook veganistische junkfood, wat natuurlijk ongezond is. Een balans in je voeding is daarom belangrijk.

Te kort aan vitamines?

Bepaalde vitamines en nutritionele waarden krijg je moeilijker binnen met een veganistisch dieet. Denk maar aan ijzer, vitamine B12 of proteïne. Bij het overschakelen naar een veganistisch dieet ga je hier rekening mee moeten houden. Zorg ervoor dat je nog steeds dezelfde waarden binnenkrijgt, om ervoor te zorgen dat je een gezond dieet nastreeft.

Vitamine B12 vind je vooral terug in vlees, vis en eieren. Maar zelfs dan kan je deze makkelijker terugvinden in ander voeding. Denk bijvoorbeeld aan amandelmelk, kokosmelk of supplementen zijn ook een geweldig alternatief om deze vitaminen in je lichaam te krijgen.

Ook ijzer vind je terug in verschillende voedingssoorten, zoals tofu, linzen en bladgroenten.

Menstruele pijn?

Voor de meisjes (en vrouwen) onder ons is dit zeker interessant. Maar jongens kunnen ook blijven en zien wat voor benefits veganistisch zijn heeft op menstruatiepijn! Een veganistisch dieet kan positieve gevolgen hebben op onze menstruele cyclus

Weg met zuivel! Zuivel bevat veel verschillende hormonen: testosteron, insuline, enzovoort, dit heeft een impact op jouw menstruatie. Het weglaten van zuivel in jouw dieet kan dus zorgen voor minder menstruatiepijn en ook een vermindering in je acne!

Een veganistisch dieet kan ook bijdragen aan je bloedingen! De juiste voeding eten, zoals zaden en peulvruchten zorgen ervoor dat je menstruatie lichter wordt. Een last van je schouders, zeker tijdens belangrijke events!